Introducere

1. Economia digitala si impactul ei asupra societatii
1.1 E-afaceri
1.2 E-lerling
1.3 Comert electronic.
1.4 Prognoze pentru dezvoltarea E-economiei
1.4.1 Prognoze generale
1.4.2 Prognoza de crestere pe regiuni aparte

2. Web-site ca baza a e- afacerilor
2.1 Clasificarea site-urilor WEB
2.1.1 Site-uri de cautare
2.1.2 Site-uri tematice
2.1.3 Portaluri
2.1.4 Locatii corporative
2.1.5 Locatii comerciale
2.2 Business modele de site-uri
2.2.1 Modelul publicitar
2.2.2 Modelul de sustinere al afacerii existente
2.2.3 Modelul lansarii unei noi afaceri
2.3 Perspectivele modelelor de afaceri

3. Etape de creare a site-ului web
3.1 Proiectarea unui sit web
3.1.1 Planificare
3.1.2 Machetare
3.1.3 Programare
3.2 Publicare
3.3 Promovarea sitului
3.4 Evaluarea eficacitatii economice a site-ului

Concluzie
Bibliografie
Anexa

Cuprins

Vizitatori


Toate Drepturile Rezervate ©2004
Marina Nicoara

3.1.3 Programare

Dupa ce am terminat etapa de machetare, trebuie sa transformam toate informatiile pe care le-am acumulat într-o pagina web.
Pentru acest lucru, trebuie sa avem instalat pe calculator instrumentul cu care se poate vizualiza un site web, browserul (vezi Anexa1). Dupa aceea, avem nevoie de mai multe programe si utilitare. O pagina web simpla poate fi realizata folosind limbajul HTML. Daca nu cunoastem acest limbaj, nu este nici o problema. Putem construi pagini web folosind editoare HTML sau putem sa cautam situri unde ni se pun la dispozitie sabloane de pagini web. Mai avem nevoie de un editor grafic, pentru a putea realiza si prelucra imaginile pe care dorim sa le inseram în paginile web.

Browsere.

Browserul reprezinta instrumentul cu care se vizualizeaza paginile web. Daca putem vedea aceasta pagina web, înseamna ca avem instalat pe calculator cel putin un browser. În prezent, exista foarte multe browsere. Cele mai folosite ( aproape 90% din numarul de utilizatori ) sunt:

Aceste browsere folosesc o interfata grafica care permite vizualizarea usoara si atractiva a paginilor web. Fiecare din ele au mai multe variante. Astfel IE a ajuns la versiunea 6, Opera 7.5 iar NN la versiunea 7 .
Pentru a vedea daca nu exista erori la redarea paginilor web, este bine sa avem instalata pe computer si o versiune mai veche.

Editoare HTML

Putem sa realizam un site web chiar daca nu stim HTML. Pentru aceasta avem nevoie de un editor HTML. Acestea se împart în doua categorii:

1. Editoare de tipul WYSIWIG ( What You See Is What You Get ), sau în traducere: Ceea ce vezi este ceea ce obtii.
2. Editoare în cod HTML .

Editoare WYSIWIG

Aceste editoare se pot folosi foarte usor chiar si de catre începatori. Desi au foarte multe optiuni si butoane, realizarea unei pagini web simple este relativ usoara. Aceasta cu atît mai mult cu cît avem la dispozitie sabloane ( templates ).
Tot ce avem de facut este sa copiem textul pe care-l avem deja pregatit într-un editor text ( MSWord ), sa adaugam cîteva imagini, legaturi si pagina web este gata.

Bineînteles ca se pot realiza si situri web mai complexe, dar pentru acest lucru avem nevoie de o documentatie despre editorul respectiv sau sa studiem cu atentie meniul Help.

Editoare in cod HTML

Daca stim limbajul HTML si dorim sa editam o pagina web în mod profesionist, putem sa folosim aceste editoare. La fel ca si editoarele WYSIWIG, si acestea ne permit sa vizualizam cum va arata pagina web pe care o realizam. În plus, au o gramada de alte facilitati care ne usureaza munca de machetare si realizare a unei pagini web.

Acest site a fost creat cu ajutorul urmatoarelor programe:

  • Macromedia Dreamweaver MX 2004 (html, php)
  • Total Commander 6.0 (ftp)
  • HomeSite 5 (html, java script)
  • TopStyle 3 (css)
  • Adobe Photoshop 7.0.1 (grafica)
  • Internet Explorer 6.0.2600 (browser)
  • Opera 7.5 (browser)
  • Nestcape navigator 7 (browser)
  • Microsoft Office 2000 (pregatirea textelor)