Introducere

1. Economia digitala si impactul ei asupra societatii
1.1 E-afaceri
1.2 E-lerling
1.3 Comert electronic.
1.4 Prognoze pentru dezvoltarea E-economiei
1.4.1 Prognoze generale
1.4.2 Prognoza de crestere pe regiuni aparte

2. Web-site ca baza a e- afacerilor
2.1 Clasificarea site-urilor WEB
2.1.1 Site-uri de cautare
2.1.2 Site-uri tematice
2.1.3 Portaluri
2.1.4 Locatii corporative
2.1.5 Locatii comerciale
2.2 Business modele de site-uri
2.2.1 Modelul publicitar
2.2.2 Modelul de sustinere al afacerii existente
2.2.3 Modelul lansarii unei noi afaceri
2.3 Perspectivele modelelor de afaceri

3. Etape de creare a site-ului web
3.1 Proiectarea unui sit web
3.1.1 Planificare
3.1.2 Machetare
3.1.3 Programare
3.2 Publicare
3.3 Promovarea sitului
3.4 Evaluarea eficacitatii economice a site-ului

Concluzie
Bibliografie
Anexa

Cuprins

Vizitatori


Toate Drepturile Rezervate ©2004
Marina Nicoara

1.2 E-lerling

E-lerling-este un tip de învatamînt care se înfaptuieste prin intermediul Internetului. Instruirea prin intermediul Internetului devenind în lume din ce în ce tot mai mult populara. Fiind faforizate de recentele disparitii ale barierelor comerciale si dezvoltari tehnologice rapide care au determinat o dezvoltare fara precedent, fuziuni si achizitii, dar si o crestere accentuata a volatilitatii pietei.

Solutiile de instruire bazate pe Internet ofera rezultate mai rapide la costuri mai reduse, un acces largit la instruire si o responsabilitate clara pentru toti participantii la procesul de instruire. În actuala cultura dinamica, organizatiile care implementeaza instruirea pe Web le ofera angajatilor posibilitatea de a valorifica schimbarea în avantajul lor. Instruirea prin Internet asigura responsabilitate, accesibilitate si oportunitate. Ea le permite oamenilor si organizatiilor sa tina pasul cu economia mondiala care acum evolueaza cu viteza Internetului.

Instruirea electronica este solutia problemelor de instruire si comunicare carora le-a dat nastere economia Internet. Instruirea electronica se refera la procesul de instruire asistat de Internet sau desfasurat prin Internet. Procesul a început prin a fi utilizat în departamentele de instruire ale companiilor, scoli si universitati ca un supliment la metodele traditionale de instruire. În prezent, înglobeaza o gama bogata de solutii care pot fi utilizate la nivelul întregii organizatii – de la comunicatii si marketing la documentatii tehnice, asistenta pentru clienti, controlul calitatii, productie, proiectare, relatii publice si relatii cu analistii – pentru schimbul de informatii, experienta si idei. Sistemele de instruire electronica pot îmbunatati metodele si materialele traditionale de instruire, cum ar fi discutiile din sala de curs, manualele, CD-ROM-urile si instruirea computerizata în afara Internetului. Acest model de e-afacere e bazat în principiu pe web-site care pot fi sub forma de: web-manuale(carti electronice), web-cursuri(cursuri virtuale), web-teste s.a.

Exemplu de web-cursuri: www.academiaonline.ro, www.1educat.ro