Curiozitati animale

Cercetatorul american dr. Sheiton Applegate a ajuns la concluzia ca rechinilor nu le place carnea umana. E o explicatie pentru faptul ca, in cele mai multe cazuri, rechinii care au atacat un om in largul oceanului, îl parasesc dupa prima muscatura.

Se estimeaza ca pe glob mai traiesc in prezent circa 3.000 de urangutani si 1.500 de gorile.

Maimutele din peninsula Malaca au talent de pescar. Ele îsi lasa coada in apa si, imediat ce s-a prins de aceasta un rac, o scot afara si se ocupa de captura.

Ariciul este aproape imun la otravuri, dovedind o rezistenta iesita din comun chiar si pentru lumea animala. Proba este cianura. Pisica moare dupa ce a ingurgitat un gram de cianura, ariciul insa rezista si la cinci grame. Explicatia este faptul ca vietatea tepoasa poate consuma si viperele renumite pentru secretia otravitoare ce ucide omul.

Zgomotul caracteristic al viezurului melivor este un zbârit gros. Alte vocalizari sunt un sunet discordant în timp ce cauta hrana si un „latrat” aspru când este suparat.

S-a înregistrat un caz în care un viezure melivor a ucis un piton lung de 3 metri în Parcul National Kruger? El era vestit si pentru ucidere bivolilor prin muscarea testiculelor lor, pentru a sângera pâna la moarte.

Confruntati cu agresori mai feroci care nu s-au lasat speriati unii viezuri melivori s-au prefacut morti?

În ciuda faptului ca este ceam mai mica dintre vulpi, proportional femecul are cele mai mari urechi?
Fenecul este foarte agil? A fost observat sarind la 70cm în aer din pozitia stând în picioare si saltând 120 cm înainte pe orizontala.

Vulpea cu urechi de liliac (Otocyon megalotis) din sudul Africii are si ea urechi remarcabil de mari? Are 46-48 de dinti comparativ cu numarul obisnuit de 42 si se hraneste în principal termite

Urechile mari ale fenecului îi permit sa auda animalele ce se misca la o distanta de pâna la 1,5km

{0} {1} {2} {3} {4} {5} {6} {7}