Curiozitati animale

Tatuul are doua glande de miros sub coada sa, care produc o secretie galbena gretoasa-o masura eficienta de protectie împotriva pradatorilor.

Tatuul cu noua brîie îsi poate tine respiratia timp de pâna la 6 minute, astfel încât poate traversa râurile pe jos.

Partial datorita faptului ca numarul de brâie de pe corpul sau variaza în functie de rasa, aceasta specie este cunoscuta si sub numele de tatuul comun cu nasul lung.

Coada cangurului este destul de puternica pentru a-i sustine întreaga greutate.

Femela este de peste 30 000 de ori mai mare decât puiul de cangur nou-nascut.

Exista aproximativ 50 de specii de cangur si canguri cu picioarele galbene. Numele familiei Macropodidal înseamna „picior mare”.

Între anii 1963 si 1966 s-au exportat în medie un milion de piei de cangur pe an în SUA. În 1986 cifra a scazut la jumatate.

Serpii sunt împartiti în 11 familii continând aproximativ 2 400 de specii.

Cel mai mic sarpe – un sarpe de subteran – are lungimea de 15 cm. de 50 de ori mai mic decât anaconda.

Un sarpe anaconda captiv din Gradina Zoologica Basel din Elvetia a trait pâna la vârsta de 31 de ani.

Desi exista relatari despre animale care au fost strânse atât de puternic de sarpele anaconda încât toate oasele din corp le-au fost rupte, în realitate se întâmpla foarte rar ca vreun os al victimei sa se rupa.

Animalele folosesc electricitatea pentru a supravietui. Impulsurile electrice sunt folosite pentru a transporta semnale de-a lungul nervilor pentru a transporta semnale de-a lungul nervilor pentru a coordona muschii. Unii pesti pot genera un surplus de electricitate pentru a-si prinde hrana, a-i alunga pe inamici si a-si gasi drumul. În Africa, de la Nil pâna la Niger sau Zambezi, exista un somn care ca si tiparul electric, produce cantitati mari de energie electrica. Somnul electric produce descarcari de electricitate de pâna la 350 de volti pentru socare prazii. El nu este înrudit cu tiparul electric si are aceasta abilitate în stare de completa izolare. Este un exemplu de evolutie paralela, dar somnul are coada pozitiva si capul negativ.

{0} {1} {2} {3} {4} {5} {6} {7}