Curiozitati animale

Una din cele mai curioase si rare maimute din lume este cea denumita mustata regala. Aceasta maimuta este atit de mica, incit incape intr-o palma, in schimb are niste mustati foarte mari.
Maimutica traieste in junglele braziliene si se hraneste cu fluturi, gindaci, arahide, banane etc.

Numai 10 minute sint suficiente pentru o camila ca sa-si bea portia sa de apa de 125 litri. Ea rezista fara apa 14 zile, insa pierde 30% din greutate in acest interval de timp.

In nordul Australiei se intilnesc fluturi cu dimensiunea de 26 cm. Localnicii folosesc carnea lor. Se intelege ca fluturii nu sint vinati cu plasa, nici cu pusca, ci cu arcul si sageata.

Albinele nu vad culoarea rosie, in schimb pot vedea razele ultraviolete, invizibile pentru ochii nostri.

Coloniile de furnici se razboiesc intre ele si e vai de furnicile ratacite pe domeniul altei colonii.
Recunoasterea furnicilor straine se face dupa miros, deoarece – asa dupa cum au stabilit cercetarile – fiecare colonie isi are mirosul ei specific. Asa dar, furnicile straine care ratacesc sau cele care ataca o alta colonie sint usor de recunoscut.

Cea mai lunga limba apartine mamiferului numit furnica.
Capul ei seamana cu o trompa intinsa, insa limba-i lunga nu incape nici in aceasta cutie. Deaceea limba furnicii nu-si ia inceputul din gura, nici din gatlej, dar e fixata de osul pieptului.

Albina e unica insecta domesticita de om.

Pasarile aduc un folos nepretuit omului prin aceea ca, distrug insectele si micile rozatoare daunatoare. O forfecuta prinde intr-o vara pina la un milion de muste, musculite, tintari si paduchi de plante; un pitigoi maninca intr-o zi insecte cu o greutate totala egala cu greutatea lui.

Un stol de 1000 de grauri cu puii lor pot sa nimiceasca intr-o luna 22 tone de lacuste, iar o cucuvea maninca intr-o vara 1000 de soareci de cimp, facindu-se astfel o economie de o tona de cereale.

{0} {1} {2} {3} {4} {5} {6} {7}