Curiozitati animale

Balenele ucigase sunt printre cele mai mari animale de prada din lume.

Desi balenele ucigase sunt vânatori fiorosi, daca sunt înconjurate de barci ele devin docile si usor de capturat

Vaca trebuie sa bea pana la 70 de litri de apa pe zi pentru a furniza laptele necesar vitelului.

Multe mamifere încearca sa recunoasca gustul alimentelor sigure din gustul laptelui memei.

Unele animale au regimuri alimentare diferite în diferite stadii de viata. Omida manânca frunze bogate în proteine pentru a-si construi celulele corpului, transformata în fluture bea nectar dulce pentru a primi energia necesara zborului.

Sarpele foloseste putina energie si poate rezista perioade lungi de timp fara sa manânce. Se cunoaste un caz în car eun piton captiv a rezistat 149 de zile fara sa manânce si a pierdut numai 10% din greutatea corpului

Furnicarul marsupial a fost descoperit de colonistii albi în anii 1830 numele popular ia fost dat de aborigeni. Furnicarul marsupial este mamiferul terestru cu cei mai multi dinti pâna la 52, dar el foloseste putini deoarice striveste termitele cu cerul gurii osos si nu le mesteca el are cel mai mare creier raporta la dimensiunea corpului sau dintre animalele marsupiale existente azi. Furnicarul manânca între 10-20 mii de termite pe zi.

Exista peste 200 de specii diferite de animale marsupiale în Australia, Tasmania si Noua-Guinee. În America de Nord si de Sud exista aproximativ 75 de specii.

Cel mai mare peste paranha, piraya atinge o lungime de 60 cm dar si speciile cu o dimensiune mai mica sunt la fel de periculoase.

În America de Sud carnea tare si alba a pestelui paranha este o delicatesa si este foarte cautata de pescari.

În ciuda plângerilor pescarilor oamenii de stiinta au calculat ca o foca de Groenlanda manânca în medie pesti în valoare de 15 dolari canadieni.

În ciuda exploatarii sale de catre comerciantii de blanuri foca de Groenlanda ramâne cea mai numeroasa din atlanticul de Nord.

{0} {1} {2} {3} {4} {5} {6} {7}