Curiozitati animale

În civilizatiile precolumbiene, jaguarul era adorat ca zeu în Mexic, Guatemala si Peru.

Jaguarul este singura felina care rage. Are o varietate de vocalizari, printre care mormaituri, mârâituri si grohaituri, si un mieunat blând în perioada de împerechere.

Tigrii siberieni sânt cele mai mari feline din lume, cântarind cu peste 100 kg mai mult decât tigrii bengalezi.

Tigrii siberieni se înmultesc bine în gradinile zoologice si în lume exista mai multi în captivitate decât în salbaticie.

Tigrii siberieni au un apetit foarte mare, ei pot sa consume 50 kg de carne la o singura masa.

Hrana preferata a mangustei vargate sunt gândacii si larvele si pupele fluturilor. Ele sunt extrem de galagioase, producând 10 tipuri diferite de sunete.

Mangusta a devenit cunoscuta datorita lui Rudyard Kipling si a povestii sale despre Riki-Tiki-Tavi o mangusta care învinge o cobra ucigasa într-un duel.

Cea mai mare specie de mangusta este mangusta egipteana (Herpestes Ichneumon) care masurata de la nas pâna la vârful cozii poate depasi 1 metru.

Simtindu-se foarte bine în apa, capibarele sunt scufundatoare excelente. Se cunosc cazuri în care au ramas scufundate pâna la 5 minute sub apa.

Numele dat capibarei de catre un trib de indieni din America de Sud se traduce „stapânul ierburilor”.

Inclusiv sunt pretuiti ca ornamente de catre localnici, iar pielea este folosita pentru fabricarea obiectelor din piele.

În captivitate, femelele lemingului mare îsi nasc primul cuib de pui la varsta de numai 14 zile. O pereche a produs 8 cuiburi in numai 167 de zile.

Stramosii uriasi ai Tatuilor cu carapace, lungi de pâna la 3 metri, au supravietuit pâna acum 20 000 de ani. Carapacele lor erau folosite uneori drept acoperisuri de oamenii acelor vremuri.

{0} {1} {2} {3} {4} {5} {6} {7}