Curiozitati animale

Lupul cu coama scoate 3 feluri de sunete: un latrat lung din adâncul gâtlejului la intervale de aproximativ 7 secunde si auzit în principal în timpul noptii, un schelalait înalt si un mârâit adânc în timpul întâlnirilor antagoniste.

Fructul preferat al lupului cu coama este un membru al familiei Rosiilor Solanum Lycocarpum, cunoscut sub numele de Fruta Do Lobo Fructul Lupului se crede ca acesta ar ajuta la atenuarea atacurilor din partea viermilor uriasi de rinichi, parazit.

Spre deosebire de multe canide blana lupului cu coama este lipsita de un strat inferior, acest animal mai este deosebit si prin faptul ca el sapa cu dintii si nu cu ghearele.

Cu o lungime de 25 mm stratul inferior de blana al vidrei marine este cel mai des dintre toate mamiferele .

Vidra marina este singurul animal carnivor care are 4 incisivi în maxilarul inferior. Acestea sânt orientati spre înainte si sunt folositi pentru a sparge cochiliile prazilor mici si a le goli de continut.

Vidra marina în general nu se scufunda la o adâncime mai mare de 40 metri totusi cea mai adânca scufundare confirmata a fost de 97 metri. De obicei o scufundare nu dureaza mai mult de 90 secunde, dar cea mai lunga scufundare înregistrata este de 4 minute si 25 secunde.

Vidra marina este extrem de neobisnuita în rândul mustelidelor (familia nevastuicilor) prin faptul ca îi lipsesc glandele de miros aflate deobicei la baza cozii. Aceste sunt cele care dau altor vidre mirosul lor muscat caracteristic.

S-au înregistrat pasari de prada care zboara la atitudini mai mari decât Everestul (8848m)

Desi penele de pasare sunt foarte usoare împreuna ele pot cântari mai mult decât scheletul.

Pasarile cântatoare mic zboara cu aproximativ 25 km/h, pescarusii 35 km/h su unele rate cu pâna la 70 km/h.

Multe pasari mici pot zbura cel putin 3000km fara oprire. Merla de Groenlanda zboara aproximativ 4100km peste Atlantic pâna la Nordul Africii

Cea mai mare pasare zburatoare cunoscuta a fost o pasare asemanatoare cu albatrosul, acum disparuta care avea o anvergura a aripilor de pâna la 7,6m. Cea mai mare anvergura a aripilor o are în prezent albatrosul calator de 3,6 metri.

Cele mai grele pasari care pot sa sustina zborul cu batai din aripi pentru perioade lungi de timp sunt lebedele, care cântaresc pâna la 15 kg si au o anvergura a aripilor de 2,5 metri.

{0} {1} {2} {3} {4} {5} {6} {7}