Curiozitati planeta pamant

Locuri misterioase: una diontre teoriile lansate pentru a explica anumite constructii antice misterioase este ideea existentei unei conexiuni. Omul de afacere britanic Alfred Watkins a sugerat pentrru prima data în anii 1920 existenta unei legaturi între diferitele structuri si marcaje. Alfred Watkins a luat în considerare pozitionarea monumentelor antice din Herefordshire cînd brus a realizat ca acestea sunt însiruite ca pe un lant feeric ce se întinde de la un vîrf muntos la altul. Alfred Watkins sustinea ca ar fi descoperit un complex de linii drepte care legau locatiile Megalitilor, a Tumurilor si a altor elemente semnificative. Anumite aceste linii conexiuni de la cuvantul saxson care ar insemna „o dâra curata de pamânt”, si a sugerat ca acestea ar marca potecile antice care au aparut initial între anii 4000 si 2000 î.e.n si care apoi au fost date uitarii. Evolutiile ulterioare a lui Alfred Watkins din trecut nu prea îndepartat au condus la credinta destul de larg raspândita ca orientarea tuturor acestor locuri misterioase, fie ca au sau nu si o orecare semnificasie astronomca sunt strâns legate prin acelea conecxiuni.

Combustia spontana: Distrugerea brusca aproape completa a unui corp prin ardere – ramâne unul dintre cele mai putin deslusite fenomene care au loc în lume.

Tehnologie: În Europa primele curse regulate ale trenurilor de mare viteza au circulat în Franta, între Paris si Lyon, cu 200 km/h. Ultimele trenuri de mare viteza sunt proiectare pentru viteze de 370km/h Singurul accident major implicând un tren de mare viteza a avut loc la Eschede din Germania în iunie 1998. o anvelopa rupta la cel de al treilea vagon a provocat o deraiere. Trenul s-a izbit de un pod, strivind vagoanele si aruncându-l pe unul dintre ele de pe linie, în padure. În acest accident au murit 100 de persoane.

{0} {1}